Promocja!

Spirulina naturove 500g

27,90 

Wytwarzana ze sproszkowanych alg morskich, spirulina jest idealnym źródłem białka (stanowi aż 60-70% masy), a więc jest idealna dla wegan i wegetarian. Ma działanie odtruwające, jest bogata w nienasycone kwasy tłuszczone Omega-3 i Omega-6. Jest też źródłem wielu witamin.

To kolejny superfood w rodzinie naturove. Nasz produkt powstał w Polsce i do jego produkcji użyto certyfikowanych surowców.

Na stanie

Opis

Właściwości i zastosowanie spiruliny

Nazywana “zielonym mięsem”, spirulina, będąca sproszkowanymi algami z gatunku sinic rosnących w alkalicznej wodzie, zawiera w swojej masie aż do 70% białka. To eldorado dla wegan i wegetarian, którzy potrzebują białka nie pochodzącego od zwierząt.

Niebywałe właściwości spiruliny znali już Aztekowie, którzy wypiekali specjalne ciasteczka zawierające zielonkawy proszek. Spirulina dodawała im bowiem energii i przyspieszała metabolizm.

Dopiero w latach 70-tych XX wieku spirulinę odkryto na nowo i od razu okrzyknięto ją nowym superfoodem. Zawiera ona nie tylko roślinne białko i wszystkie występujące w nich aminokwasy, ale także przeciwutleniacze, chlorofil, beta-karoten, witaminy A, B1, B2, B3, B6, B7, B9, C i E, nienasycone kwasy tłuszczone, m.in. kwas gamma-linolenowy. Spirulina ma w sobie także bogate źródło mikroelementów, takich jak żelazo, potas, cynk, fosfor i magnez.

Spirulinę stosuje się w procesie regulowania poziomu cholesterolu, obniżeniu ciśnienia krwi, obniżeniu poziomu glukozy we krwi. Usuwa ona także ciężkie metale z organizmu. Niektórzy twierdzą, iż obniża ryzyko wystąpienia udaru mózgu.

Zalecane stosowanie

Sproszkowana spirulina jest idealnym składnikiem wielu koktajli odżywczych, bomb witaminowych oraz elementem owsianek i innych pożywnych posiłków na bazie zdrowej żywności.

W najprostszej postaci, można wymieszać około jednej łyżeczki sproszkowanej spiruliny z sokiem lub wodą, ewentualnie jogurtem. Efektywną metodą wzmacniającą działanie spiruliny jest podawanie jej z sokiem z limonki, co pozwala lepiej uwalniać cukier z komórek.

Spirulinę można zmiksować z ulubionymi owocami lub warzywami, robiąc sobie pożywny koktajl. Niektórzy dodają jej do sałatek. Należy jednak uważać, gdyż ma ona specyficzny smak, który nie wszystkim od razu będzie pasować.

Nie powinno się stosować więcej niż 2-3 łyżeczek spiruliny dziennie.

Spirulina naturove 500g

Nasz produkt to najwyższej jakości towar wyprodukowany w Polsce, na bazie certyfikowanego surowca pochodzącego z Chin. Produkt zawiera czystą spirulinę, bez żadnych domieszek.

Ważne informacje:

  • Spirulina naturove jest bezglutenowa i wegańska
  • Produkt przeznaczony jest dla wszystkich, nie powinny jej jednak stosować kobiety w ciąży i w okresie karmienia piersią, jak i osoby z nadwrażliwością na jakikolwiek składnik produktu
  • Produkt nie może być stosowany jako zamiennik zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia
  • Jeżeli opakowanie jest otwarte lub nieszczelne, nie należy stosować produktu, gdyż prawdopodobnie stracił on swoje właściwości
  • Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu
  • Nieprawidłowo przechowywany produkt może stracić swoje dobroczynne właściwości

Informacje dodatkowe

Waga ,55 kg
EAN

Linia

Typ

Zastosowanie

, , , , , , , , , ,

Producent